Europa Conference League

Το προφίλ της Λέφσκι Σόφιας

Αντίπαλος που χρειάζεται προσοχή, αλλά δεν μπορεί ν’ αποκλείσει έναν σοβαρό ΠΑΟΚ, είναι η Λέφσκι Σόφιας.

Ομάδα που μπορεί να χαρακτηριστεί «του χεριού του» θ’ αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στον β’ προκριματικό γύρο του Conference League. Η κληρωτίδα έφερε στον δρόμο του «δικεφάλου του Βορρά» την (κάποτε ένδοξη, αλλά τώρα μετριότατη) Λέφσκι Σόφιας.

Η βουλγαρική ομάδα διαθέτει πλούσια ιστορία με 26 πρωταθλήματα, 27 Κύπελλα και 3 Σούπερ Καπ, ενώ είναι και η μόνη που δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ στη χώρα της.

Πέρα απ’ αυτά, δε, έχει να παρουσιάσει και αξιοπρεπή παρουσία εκτός συνόρων, μετρώντας πέντε προκρίσεις σε προημιτελικά ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Ενώ όμως από παρελθόν πάει καλά, στο… παρόν δυσκολεύεται κάπως. Χαρακτηριστικό είναι ότι το τελευταίο της πρωτάθλημα το πανηγύρισε πριν 13 χρόνια (το 2009), ενώ την περασμένη σεζόν τερμάτισε 4η, πίσω από Λουντογκόρετς, ΤΣΣΚΑ Σόφιας και Μπότεφ Πλόβντιβ.

Παρόλα αυτά η χρονιά μπορεί να κριθεί επιτυχημένη, αφού κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο (επικρατώντας 1-0 της συμπολίτισσας ΤΣΣΚΑ) και να εξασφαλίσει μέσω αυτού την παρουσία στο Conference.

Προπονητής της Λέφσκι είναι ο Στάνιμιρ Στοΐλοφ, ακριβότερος παίκτης της ο διεθνής εξτρέμ, Γκεόργκι Μιλάνοφ (1,3 εκατ. ευρώ), ενώ αγωνίζεται στο στο «Στάντιον Γκεόργκι Ασπαρούχοφ», χωρητικότητας 25.000 θέσεων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x